Previous slide
Next slide

Over ons

Nadat wij, Thea en Cors, hadden geconstateerd dat ons ‘hokkie’ rijp was voor de sloop besloten we op een dag in 2006 het uniek gelegen pandje aan de Binnenmaas te gaan vervangen door een nieuw chalet. De eerste tekening en aanvraag voor een bouwvergunning geschiede in 2007.

Om in het natuurgebied van de binnenbedijkte Binnenmaas te mogen bouwen bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Het kostte ons jaren om aan alle eisen te voldoen.

Aan het ontwerp van de chalet hebben we een eigen invulling gegeven. Er is goed over nagedacht hoe men hier zowel binnen als buiten het meest zou kunnen genieten. We hebben ons een beeld gevormd over de toegankelijkheid voor recreanten die voor kortere of langere tijd in de Hoekse Waard willen verblijven. Hoe men zou kunnen genieten van vakantie, rust en/of het verkennen van bezienswaardigheden zoals molens, musea, het eiland Tiengemeente of bijvoorbeeld de historische binnenstad Dordrecht.

Het wachten op de vergunningen werd beloond en in 2011 konden we beginnen met de sloop van het oude huisje. De beschoeiing werd gezet en opgevuld met grond. Het fundament werd gestort, water en elektriciteit aangelegd, rioolbuizen gelegd, een verhard pad is aangelegd en vlonders werden geplaatst.

Het chalet werd opgebouwd en het schilder werk kon beginnen. Voor de balken en muren hebben we een eigen kleur gemengd die een ruimtelijk effect gaf in de bescheiden afmetingen, en die het meest in harmonie aansloot bij de reeds gekochte inrichting. Onze zwager heeft een landelijke keuken geïnstalleerd met daar in een schouw naar eigen ontwerp.

Nu de bouw van het Wilgenhofje is voltooid kijken we met veel plezier op het project terug. We hopen hier fijne mensen te mogen verwelkomen, die net als wij, van stilte en het landelijk schoon houden. Ons streven is dat de gasten van het Wilgenhofje er een plezierige tijd zullen doorbrengen.

Tot ziens bij Cors en Thea!

Met dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan de realisatie van het Wilgenhofje.

afbeelding058

Ontdek de Hoeksche Waard

Akkers strekken zo ver je kunt kijken. Tussen de akkers slingeren kreken, omgeven door riet en bruisend van leven. Her en der staan historische boerderijen en bijzondere molens.

afbeelding012

Van alle gemakken voorzien

De ideale uitvalsbasis om de Hoeksche Waard te ontdekken is ons chalet aan de Binnenmaas. Een chalet met een schitterend uitzicht en van alle gemakken voorzien.

Vakantiechalet Wilgenhofje   |   Munnikenweg 18   |   3273 LG Westmaas   |   Tel: 06 – 222 23 815